Menu weselne w cenie 120 zł od osoby

Obiad:

  • domowy rosół z makaronem
  • kotlet devolaile z masłem i serem
  • schab nadziewany boczkiem, cebulą i pieczarkami w ciemnym sosie pieczeniowym
  • ziemniaki puree

Surówki:

  • marchewka ze skórką pomarańczową
  • kapusta biała
  • buraczki z chrzanem

Przystawki zimne:

  • sałatka firmowa (z tuńczykiem)
  • sałatka góralska (z oscypkiem)
  • galaretka wieprzowa i drobiowa
  • dramstyki z dipem czosnkowym i słodko-kwaśnym
  • sos tatarski i ostry z chili
  • pieczywo
  • śledzie na ostro i po góralsku
  • pikle: cebulka i kukurydza mini oraz małe korniszonki
  • półmisek serów regionalnych
  • półmisek wędlin
  • owoce
  • ciasta

Kolacja I:

  • polędwiczka z boczkiem w towarzystwie kluseczek i delikatnego sosu podgrzybkowego z sałatką z kapusty pekińskiej

Kolacja II:

  • szynka wieprzowa z kapusta zasmażana i ziemniakami opiekanymi

Kolacja III:

  • pikantna zupa gulaszowa z ziemniaczkami


Menu weselne w cenie 150 zł od osoby

Obiad:

  • krem szparagowy z płatkami migdałów
  • pstrąg smażony z masełkiem koperkowym
  • schab nadziewany boczkiem i serem żółtym
  • ziemniaki puree

Surówki:

  • mix marchewka z porem
  • colesław
  • seler na słodko z rodzynkami

Przystawki zimne:

  • galaretka drobiowa i szynka w galarecie
  • sałatka jarzynowa
  • dramstyki w sezamie z dipem słodko- kwaśnym
  • sałatka boryny
  • śledzie w dwóch postaciach
  • półmisek mięs pieczonych
  • jaja faszerowane pieczarkami
  • golonko na zimno
  • pstrąg nadziewany łososiem
  • deska serów regionalnych
  • pieczywo
  • owoce
  • ciasto

Kolacja I:

  • szynka pieczona w piecu podawana z ziemniakami opiekanymi i kapustą

Kolacja II:

  • delikatny szaszłyk drobiowy serwowany z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej

Kolacja III:

  • barszcz z krokietem z nadzieniem mięsnym/ żur na zakwasie

Kolacja IV:

  • tradycyjne pieczone udko z kurczaka z frytkami i surówka z białej kapusty



Menu weselne w cenie 170 zł od osoby

Obiad:

  • krem z grzybów leśnych z groszkiem ptysiowym
  • schab faszerowany śliwką i morelą polany winnym sosem śliwkowym
  • filet z kurczaka panierowany chipsami ziemniaczanymi
  • pierś z kurczaka ze szpinakiem i z warzywami
  • schab zawijany z boczkiem
  • ziemniaki młode/ ziemniaki opiekane

Surówki:

  • aromatyczna czerwona kapusta
  • mix marchewki z porem
  • tradycyjna mizeria

Przystawki zimne:

  • galaretka drobiowa i wieprzowa
  • pstrąg w galarecie nadziewany pangą
  • śledzie pod trzema postaciami
  • terina drobiowa
  • schab pieczony z kiełbasą
  • naleśniki z gwakamole
  • dramstyki
  • dipy (ostry, czosnkowy, musztardowy)
  • roladka z kaczki
  • karczek pieczony
  • półmisek mięs pieczonych swojskiej roboty
  • tradycyjna sałatka grecka
  • sałatka z rucolą
  • sałatka z selera naciowego
  • półmisek serów regionalnych
  • pieczywo
  • owoce
  • ciasta

Kolacja I:

  • polędwiczka nadziewana oscypkiem i pomidorami suszonymi polana sosem kurkowym, podawana z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej

Kolacja II:

  • prosię pieczone z dodatkiem kaszy serwowane z kapustą zasmażaną i ziemniakami z pieca

Kolacja III:

  • barszczyk z bułeczką nadziewaną mięsem

Kolacja IV:

  • zupa gulaszowa /flaczki wołowe /żur na zakwasie